В скорошна публикация космическата агенция НАСА ни напомни, че пътуването в космоса

...
В скорошна публикация космическата агенция НАСА ни напомни, че пътуването в космоса
Коментари Харесай

НАСА се извини за неоспорим факт: хората никога няма да кацнат на Юпитер

В скорошна обява галактическата агенция НАСА ни подсети, че пътуването в космоса към момента е доста скъпо и в някои случаи в действителност невероятно. Тази обява толкоз разгневи потребителите на обществените мрежи, че се наложи организацията да се извини за безспорния теоретичен факт.

" Посещението на Юпитер в листата ви с желания ли е? Нека си признаем: това няма да се случи ", написа организацията в обява в обществената мрежа X (бивш Twitter).

В обявата се споделя, че всеки може да се причисли към акцията на организацията „ Съобщение в бутилка “, която разрешава на запалянковците да изпратят табела със личното си име на борда на галактическия транспортен съд. Той ще пътува идната година до ледената луна на Юпитер Европа.

Струва си да се означи, че кацането на хора на Юпитер би било самоубийствена задача освен заради невероятната радиация, само че и тъй като всъщност няма къде да кацне на газовия колос, пише Futurism. Разбира се, планетата има компактно ядро, само че е невероятно да се стигне до нея жива. Освен това сходен полет евентуално ще коства неизброими милиарди долари, като се има поради, че задачата Juno без екипаж, която обиколи газовия колос, коства 1,13 милиарда $ през 2016 година

„ НАСА в действителност споделя на децата да спрат да мечтаят и вместо това да гравират името си на някаква дребна плочка. Има доста по-добри способи да се изрази това “, написа стажантът от SpaceX Нейтън Комисариат.

Космическият фотограф Джон Краус, чиято работа също се концентрира върху SpaceX, отиде даже по-далеч. Той сложи под въпрос изказванието, че никой няма да може да отиде на Юпитер скоро.

„ Мисля, че през днешния ден този, който ще посети Юпитер, към този момент е роден “, написа Краус в обществената мрежа X.

Вярно, фотографът посочи, че към момента приказваме повече за прехвръкване около Юпитер, тъй като няма къде да се кацне на газовия колос.

На собствен ред галактическата организация разгласява друга обява, в която се извини.

" Момчета, прецакахме се. Искаме да сме ясни: ние постоянно се стремим към звезди (и планети и луни) и желаеме нашата работа да ви въодушеви да извършите същото. Никога не спирайте да мечтаете! ", написа НАСА.

В резултат на това НАСА трябваше да каже на хората, че могат да създадат невъзможното, тъй като един безспорен теоретичен факт нарани възприятията им.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР